KlasszKárpit Bio Kárpittisztítás

KlasszKárpit Bio Kárpittisztítás

Néhány Tipp, hogyan tudjuk Megőrizni Szőnyegünk Tisztaságát és Állagát

2021. július 25. - KlasszKárpit

 

A Klasszkárpit a vegyszermentes tisztítási módszerét immár egy évtizede használja bútorkárpit, matrac, szőnyeg, padlószőnyeg, autó kárpitok tisztítására, a megrendelők nagy megelégedésere.

Javaslatokat adunk Önnek arra, hogyan kezelje az általunk megtisztított felületeket annak érdekében hogy azok a lehető legtovább megőrizzék tiszta állapotukat.

 

A professzionális szőnyegtisztítás után fontos a szőnyegek tisztaságának megőrzése a következő tisztításig. A szőnyegek tisztán tartása nem csak az egészségének és a beltéri levegő minőségének kedvez, hanem meghosszabbítja a szőnyeg élettartamát is. Vegye figyelembe ezeket a tippeket, hogy a szőnyeg tisztán is maradjon, miután szakszerűen megtisztitottuk.

 

img_2645png.jpg

 

Javasoljuk, hogy várjon, amíg a szőnyeg teljesen megszárad, mielőtt járna rajta. A szellőztetéssel  vagy a  ventilátorok bekapcsolásával felgyorsíthatja a szárítási folyamatot

 

A Klasszkárpit vegyszermentes bio kárpittisztitási módszere ebből a szempontból is nagyon kedvező, mivel az egyéb módszerekhez képest sokkal kevesebb vizet használ fel a tisztításhoz es azt is azonnal visszaszívja. Így a tisztított felületek száradási ideje néhány óra, harmadannyi más módszerekhez képest.

 

Várja meg a száradást, mielőtt visszahelyezi a bútorokat, a faanyag nyomot hagyhat vagy felszívhatja magát vízzel.

Szakembereink természetesen segítenek abban hogy a tisztítás után bútorait a kívánt helyre visszategyék, mégis inkább azt javasoljuk, várja ki azt a kevés időt amíg a szőnyeg teljesen meg nem szárad.

Ha a bútorokat nedves szőnyegre helyezzük, a bútorok alatti szőnyegfelület hosszabb ideig száradhat, és színátmenetet vagy akár penészesedést okozhat a szőnyegen.

 

Azonnal tisztítsa meg a foltokat és a kiömlött anyagokat

Mindig távolítsa el a kiömlött anyagokat amilyen gyorsan lehetséges.Minél hosszabb ideig marad szennyeződés  a szőnyegen, annál mélyebbre kerül,beszárad és nehezebb eltávolítani. Fontos kipróbálni pusztán tiszta vizet,  szemben a kemény vegyszerek használatával. Fontos a kiömlött anyagok azonnali enyhe feltörlése, szemben a dörzsöléssel, keféléssel, mert az csak továbbterjeszti és a rostokba szinte eltávolíthatatlanul rögzíti a szennyeződést, valamint valószínű, hogy károsodni fog a szőnyeg anyaga.

A hangsúly a gyors cselekvésen van.

 

Rendszeresen porszívózzon

 

Csak akkor porszívózik, ha a szőnyegen azt látja hogy már porszívózni kell? Késő. A professzionális szőnyegtisztítás után rendszeresen porszívózva tartsa a szőnyeget hosszabb ideig tisztán, akár úgy gondolja, hogy a szőnyegnek szüksége van rá, akár nem. A porszívózás eltávolítja a szennyeződéseket és az esetleg nem látható részecskéket. A rendszeres porszívózás elősegíti az allergének és egyéb szennyező anyagok eltávolítását is.

A rendszeres porszívózás ellenére is azonban a szennyeződések egy része a taposással egyre mélyebbre kerül, ahonnan a porszívó már nem fogja kiszedni.

A Klasszkárpit amerikai, nagy szívóerejű gépei azonban ezzel is megküzdenek, emellett a 70 C fokos széndioxid oldatból felszabaduló oxigén a szennyeződéket is felhozza az atkák pedig elpusztulnak.

 

 

Sose viseljen a lakásban  utcai cipőt.

Gondolja végig cipője mivel szennyeződik az utcákon. Rengeteg gusztustalan, veszélyes, egészséget károsító dologgal, részletezni is felesleges.

A cipők baktériumokat visznek az otthonba. Ha az otthonába lépve azonnal leveszi cipőjét, megállíthatja az utcán felvett baktériumok, allergének és egyéb szennyeződések terjedését a szőnyegen.

 

Használjon cipőtőrlő ( lábtörlő)szőnyeget a bejárati ajtó előtt

 

Ezzel csökkentheti a lakásba bevitt szennyeződések mennyiségét ezáltal a egészségkárosító veszélyt is. 

Tipp: A Klasszkárpit kérésére szivesen megtisztítja ezt a szőnyeget is, ne feledkezzen el róla!

 

Esetenként forgassa meg a szőnyeget

 

Ha néhány havonta át van forgatva a szőnyeg másik irányba, azzal csökkentjük az egy felületre jutó kopást. A túl gyakran használt szőnyegrészek idővel kopottnak, a többi részhez képest szennyezettebnek tűnnek, hiszen a szennyeződések mélyre taposódnak az anyagba. Ezeken a túlhasznált területeken a szálak is gyorsabban kopnak, mint a szőnyeg többi részén.

Erre viszont idővel már csak a szőnyegcsere lesz a megoldás.

 

Ha professzionális szőnyegtisztításra van szüksége, szívesen segítünk. Kérjük, használja ezeket a tippeket a szőnyeg karbantartásához a tisztítások között, és hosszú élettartam érdekében. 

 

A Klasszkárpit professzionális,vegyszermentes bio tisztítási technológiáját részletesen ismertetjük a klasszkarpit.hu oldalon, ahol árlistánkat és megrendelőink véleményét is olvashatja.

 

  

Megtalálhatóak vagyunk a youtubeon, twitteren, facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://karpittisztitas-budapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr5316637778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása