KlasszKárpit Bio Kárpittisztítás

KlasszKárpit Bio Kárpittisztítás

Macskaszőr-allergiám van?

2021. június 21. - KlasszKárpit

catty.jpg

 

A macskaszőr-allergia komoly dolog!

Adunk tanácsokat, de van itt egy csapda!

 

Az általános tévhittel  ellentétben a macskaallergiát általában nem az állat szőre okozza, hanem az állat nyálában, vizeletében és elhalt hámsejtjeiben megtalálható bizonyos fehérjék. Ahogy az allergiák esetében lenni szokott, a macskaallergiában szenvedők szervezete ezt az egyébként ártalmatlan fehérjét támadóként érzékeli, és úgy próbál az ellen harcolni, ahogy a kórokozók ellen is tenné.

Az állatallergiák közül ez az egyik leggyakoribb, mivel az érzékeny reakciót kiváltó allergén fehérjék stabilak, és kiemelkedően erősen tapadnak meg például porszemcséken is.

Ennek eredményeképp egy lakás esetében a tüneteket akár a macska eltávolítását követő 2 évben is érzékelhetjük. 

 

A tünetek

 

A tünetek súlyossága egyénenként változó lehet, mivel a fehérjékre adott válaszreakció függ az allergia erősségétől .A macskaallergia tünetei között szerepel a könnyezés, a kipirosodó, viszkető szemek, a bőr viszketése, kiütések megjelenése, az orr bő váladékozása, a tüsszögés és a köhögés is,  nem ritkák az asztmaszerű légzési nehézséggel járó tünetek sem.

 

Mondunk néhány tisztitási tippet.

 

Ezek a tippek részben a macska hullott szőrének, részben az allergén fehérjék eltávolitásához adnak segítséget.

 

Könnyű tippek macskája szőrének és egyúttal az allergén fehérjék eltávolításához otthonából

 

  • Törölje le a felületeket

 

Mártson felmosóruhát forró víz és többcélú tisztítószer keverékébe. Ezután alaposan törölje le a lehető legtöbb felületet otthonában, beleértve a falakat és a jároólapokat is. Koncentráljon azokra a területekre, ahol a macskája elsősorban szeret pihenni, például a kanapéra, fotelra Kerülje  a portalanítást, amennyire csak lehet! Ez csak a korpás részecskéket juttatja levegőbe, és új helyre terjeszti őket.

 

  • Tisztítsa meg a bútorokat és a függönyöket

 

A macskák szívesen pihennek a bútorain, kanapéján. Ha kárpitozott bútora levehető huzatos,mossa ki forró vízben. Ha a bútor nem kárpitozott, használjon macskaszőr eltávolító termékeket. Könnyen megtalálhatja a kifejezetten a szőr eltávolításához tervezett szöszkeféket és hengereket. A függönyök is népszerű helyek a rejtőzködésre. Mossa ki őket a legmagasabb ajánlott hőmérsékleten, hogy biztonságosan eltávolítsa a szőrszálakat és az allergén fehérjéket.

 

  • Szőnyegek, padlószőnyegek

 

Ha otthonában szőnyeg ,padlószőnyeg van, akkor valószínűleg rengeteg szőrszál és a macska nyálából, szemváladékából, esetleg vizeletéből származó allergén fehérje rejtőzik közvetlenül a lába alatt, amit ön folyamatosan mélyebbre tapos. Kiporszívózhatja szőnyegét heparszűrős porszívóval, de arra ne számítson  hogy az allergiáját túlnyomórészt okozó fehérjéket is eltávolíthatja!

 

Amennyiben a macskája elviseli, segíthet a rendszeres samponos fürdetés, amely a lehulló szőrszálak mennyiségét  és a testfelületén lévő allergén fehérjék koncentrációját is csökkenti.

 

Láthatja, hogy vannak lehetőségei a macskaallergia megfékezésére.

 

De hol itt a csapda?!

 

Amikor ön fenti tanácsainkat alkalmazza, értelemszerűen intenzíven találkozik a macska szőrével és az allergénekkel, bőrfelületére kerülhet, belélegzi azokat.

Ha ön már macskaallergiás, vagy hajlamos allergiára, nem javasoljuk, hogy saját kezűleg igyekezzen megoldani a problémát, állapota akár órák alatt is súlyosbodhat.

 

Akkor mi a megoldás?

 

Vegye igénybe a klasszkarpit.hu vegyszermentes kárpittisztítási szolgáltatását, amellyel a macskaszőr és allergénjeinek valamint a hasonlóan allergén poratka és ürülékük 99,9%-át eltávolítjuk.

 

Bónuszként kárpitjait megtisztitjuk, szinte olyanok lesznek, mint újkorukban.

Az alkalmazott technológiánkról részletes leirást talál, felhasználói véleményekkel a klasszkarpit.hu weboldalon. Az ott olvasható árlistából akár kedvezményeket is tudunk adni.     

 

  

Megtalálhatóak vagyunk a youtubeon, twitteren, facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://karpittisztitas-budapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr6516600796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása