KlasszKárpit Bio Kárpittisztítás

KlasszKárpit Bio Kárpittisztítás

5 megdöbbentő dolog, amit a piszkos kanapé rejt

2021. június 07. - KlasszKárpit

5 megdöbbentő dolog, amit a piszkos kanapé rejt

 

Sok órát töltünk hetente a konyhában, fürdőszobában, fertőtlenítve a konyhapultot, porszívózva a szőnyeget és törölgetve le az összes csempét az otthonunkban, hogy az otthonunk egészséges, biztonságos és tiszta lehessen. Míg a figyelmünk folyamatosan az otthon ezen könnyen szembetűnő részeire irányul, mi a helyzet azon felületekkel, amelyekről kevéssé gondolnánk, hogy tisztítani kellene? Remek példa erre a kanapé, a fotel, matrac vagy más bútor, például autókárpit és függöny. Ön mindennap használja őket, és családja jelentős időt tölthet el a bútorok használatával, de valószínű, hogy maximum évente csak egyszer, vagy ritkábban tisztítja.

Amint meglátja a piszkos bútorokon leselkedő veszélyeket, nyilvánvalóak lesznek a tiszta kárpit egyértelmű előnyei.

  • Poratkák és allergiák

Nem csak a kárpit és a szőnyegek rejthetik el az allergéneket. A por és a mindenütt jelenlévő poratka számos populációban megtalálható bármelyik szövetben, például kanapékban, szőnyegben, párnákban, babzsákokban, függönyökben, autókárpitban és ágyakban. Sajnos az átlagember és az asztmában szenvedők körében, az allergiára hajlamosabbak számára a poratka az allergia és az asztmás rohamok egyik leggyakoribb kiváltója. Az elhalt atkákat, a kihullott bőrrel és ürülékkel belélegezhetjük, irritációt okozva a légutakban. Ha ezt szeretné elkerülni, célszerű alaposan megtisztítani a kárpitot.

  • A penész

A párás és meleg éghajlatú otthonok kellemetlen velejárója a penész jelenléte – a fürdőszoba csempéiben, a konyhában, sőt a puha bútorokban és a kárpitokban is. Mivel ezek a bútorok gyakran puha és nedvszívó szövetből készülnek, összegyűjthetik a felesleges nedvességet, és körülményeket teremthetnek a penész növekedéséhez.

A penészspórák irritálhatják a légutakat, allergiás tüneteket okozva, asztmás reakciókkal és immunválasszal együtt. A penész nem csak a párás környezeten kívül lehet jelen a kanapén, mivel ezek a régi kanapék rejthetnek morzsákat és ételmaradékokat a penész számára!

  • Baktériumok és vírusok

Ahogy Ön vagy családja sok időt szeret tölteni a kanapén, úgy ezek a baktériumok is. Az otthoni gyerekes családok vagy háziállatok különösen veszélyeztetettek, mivel ezek a káros baktériumok könnyen átkerülnek a kanapék és egyéb kárpitok szöveteibe, és szunnyadnak, amíg megfelelő hordozók nem veszik fel őket.

Ha a házban betegek tartózkodtak, vagy a bútorokat gyakran használják állatok vagy gyerekek, célszerű őket meglehetősen gyakran megtisztítani és fertőtleníteni, hogy ne maradjon baktérium benne .

  • Zsír és olajok

Lehet, hogy a csúnya, zsíros heverők önmagukban nem veszélyesek, de elősegíthetik az egészségtelen helyzetek keletkezését. A zsír és az olaj menedéket teremthet a szennyeződések és a baktériumok számára, és sötét foltokkal is csúnyán kinézheti kanapéját.

Bőrünk természetesen tartalmaz olajokat, amelyek segítenek megvédeni azt, ezért sajnos elkerülhetetlen az olajok felhalmozódása a kanapén. A rendszeres tisztítás viszont segíti a szövet tisztaságát és frissességét fenntartani.

  • Káros részecskék és vegyi anyagok

Az aeroszolok, az otthoni tisztítószerek, a por, a festékek és a műanyagok maradványait vagy részecskéit a különféle bútorok és kárpitok szövetében hagyhatják. Az otthoni tisztítószerek gyakran tele vannak vegyi anyagokkal, amelyek irritálhatják az arra érzékeny egyéneket, és nem biztos, hogy jót tesznek az egészségnek.

A professzionális kárpittisztító biztonságos technikákat és környezetbarát termékeket használ az összes káros részecske mélytisztításához és eltávolításához.

Talán olvasva e sorokat a bútorain leselkedő rejtett veszélyekről, kissé elképedve érezheti magát, a jó hír, hogy egy professzionális kárpittisztítás alaposan és sikeresen képes helyrehozni minden tisztasági hiányosságból eredő problémát, mint a szagok, foltok, fertőzések, amely a kanapén vagy kanapé mélyén rejtőznek. 

Újítsa meg otthonát Vegyszermentes professzionális tisztítással, és állítsa vissza eredeti ragyogásába!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karpittisztitas-budapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr816585036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása